+36 30 982 0704

Magamról

Gallen Rita - angol tanár és üzleti coach

Több évtizedes nyelvtanári munkám során egyre inkább azon vettem magamat észre, hogy sokkal jobban érdekel a tanítványaim személyes élete, fejlődése, munkája, munkahelyi nehézségei és a bennük rejlő lehetőségek a megoldásra és a továbbhaladásra. Az üzleti angol nyelvórák társalgási részén konfliktus-megoldásról, stressz-kezelésről, karrier-építésről beszélgettünk, ami nemcsak nyelvi készségeiket fejlesztette, hanem segítséget nyújtott a mindennapi munkahelyi kihívások során is. Így ismertem fel, hogy coachként szeretnék a jövőben segíteni a hozzám fordulóknak. Az üzleti életben dolgozóknak hatalmas szükségük van egy olyan beszélgetőtársra, aki motivál, fejleszt, segít saját megoldásokat találni, meglátja bennük a nagyszerűséget, edz, azaz coachol.

A coachingban számomra az a legfontosabb, hogy átadjam a személyes és szakmai fejlődésbe vetett hitemet az ügyfeleimnek, hogy megtalálják az életfeladatukat, és a szenvedélyüket - hogy minél boldogabb és teljesebb életet élhessenek, és minél hasznosabb részévé váljanak a társadalomnak.

Három gyermekes édesanyaként nekem is állandóan ’edzenem’ kell magamat, hogy képes legyek rugalmasan igazodni a különböző életkorok kihívásaihoz. Gyermekeim a legnagyobb tanítómestereim: tükrözik viselkedésemet, aktuális érdeklődésemet, félelmeimet. Coaching szemléletű szülőként sem könnyű a változás, de elengedhetetlen a harmonikus családi élethez.

Coaching diplomámat a Business Coach Kft-nél szereztem 2011-ben. Első generációs DIADAL coach vagyok.

2012 tavaszán részt vettem az ICF (International Coach Federation) magyar tagozata által szervezett pro bono outplacement coaching folyamatban a volt MALÉV dolgozók számára.

Komócsin Laura: Módszertani kézikönyv coachoknak című könyvének társfordítója vagyok.

Angol szakos bölcsészdiplomámat a JPTE-en szereztem 1996-ban, majd a Budapesti Gazdasági Főiskolán Nemzetközi Kommunikáció szakon Külkereskedelmi Közgazdász lettem 2002-ben.

Több kommunikációs és időmenedzsment képzésen is részt vettem.

A Humanisztikus Asztrológia Iskolában megszerzett tudásomat a coachingban is tudom használni: holisztikus szemlélettel közelítem meg ügyfeleimet és problémáikat. Az emberi karakterekről tanultak is csak gazdagítani tudják az eszköztáramat.

A Professzionális Coaching Egyesület egyik alapítója vagyok.

Számomra a coaching: szeretet, jelenlét, figyelem, aktív hallgatás, flow, és lelki kapcsolódás.

A legnagyobb öröm pedig a csillogó tekinteted, a közös felismeréseink, és az, ha látom a bátorságodat, hogy el tudsz indulni a saját magad által kijelölt ösvényen. Én pedig addig fogom a kezed, míg te el nem engeded az enyémet.


developed by ThemeMakers